Ett bra tag sedan

Tallihoo!

 

Nu var det ett bra tag sedan sist och det har hänt lite saker. Väldigt lite saker, men saker ändå.

Jag har nu skrivit ett CV samt intresseanmälan som har korrekturlästs av min jobbcoach och är redo för action. Det var himla svårt att skriva en intesseanmälan eftersom det ska vara personligt men inte för mycket onödig info. Som tur var hade jag en mall som Danne skrivit, så jag visste på ett ungefär hur mycket jag skulle skriva och hur det ska se ut. Så nu ska jag bara hitta någon att intressera!

 

För övrigt så närmar sig ju advent (i morgon) och jag är i total adventstämning med snön minusgraderna! Har införskaffat mig en blå ljusslinga som hänger runt mitt fönster och i morgon ska adventstjärnan upp.

 

 

 

 

God Advent

och Simma lugnt.


Summering

Tjottafres!

Härlig dag igår! Pappa fyllde 51 och vi (jag, mamma och Paul) uppvaktade honom på morgonen med té, ljus och presenter. Han fick lakrits (i många olika former), belgisk öl och Star Wars bildlexikon. Sedan drog han och jag iväg till Hogsla (Hågelbyparken, Botkyrka kommun) och deras föreställning Kim vs. Kim. Jag skulle vara med och fotografera pappa in action och dokumentera deras verksamhet. Der var skitkul, rätt ut sagt. Blev inte så jätte många bilder för jag blev helt uppslukad av storyn men det kändes ändå som en produktiv dag. När vi kom hem var jag förvånansvärt trött men tvingade mig själv att skriva ett CV. Det går ganska fort när man har så lite arbetslivserfarenhet som jag, men det är viktigt att få med allt man har gjort som kan betyda något.
Idag så ska farfar, mormor och morfar komma på födelsedagsfika. Jag har varit så duktig och klämt fram en intresseanmälan eller personligt brev, som det också kallas. Det var mycket, mycket svårare än att skriva CV. Jag slet nästan mitt hår. XD Men, men, nu är det skickat till Dan för granskning.
Simma lugnt.

Måndag kväll.

Sassafrass!

Min jobbcoach var… awesome! Han är skitskön och jag är så lättad. Fick med mig några papper hem, för nästa steg är att skriva ett CV vilket jag aldrig gjort på riktigt (ni vet, utanför skolan). Så imorgon börjar jag på hemläxan!

Det var ju ett hemskt väder idag och jag trodde ett tag att jag skulle blåsa bort eller att mitt goda humör skulle smälta i regnet, men inte den här pepp-bruden, inte! Efter snacket med Danne så stapplade jag iväg mot stationen bara för att se tåget åka mitt under näsan på mig, så att säga, men inte ens det sänkte den positiva känslan i magen. Jag cruisade helt enkelt in på Pressbyrån, btw den på Södertälje C har den absolut goaste personalen, köpte mig en Japp och en Mars och väntade sedan tålmodigt på nästa tåg mot Gnesta.

På tåget, efter att jag lyckligt upptäckt att iPoden levde och satt på Haruka Kanata av Asian Kung-Fu Generation, så kom jag att tänka på hur mycket jag förändrats sedan början av gymnasiet. Ni kanske tycker det är ett långt hopp från Japansk råpunk (Jag snackar Ebba Grön/KSMB fast på japanska!) till min utveckling som person, men så långt är det inte. Jag är en music-addict och mina låtlistor förändras med mig. Haruka Kanata påminde mig om när jag började kolla på anime (tack, Bea) vilket var en av vattenskålarna som utgör den trappa jag är idag. Det gav mig bland annat ytterligare något gemensamt med min favoritkusin Julia (förutom att vi är släkt, våra vackra ögon och att vi är födda samma år) vilket hjälpte mig att lära känna henne bättre vilket, i sin tur, hjälpte mig att växa.

 

Så, lilla cyberspace, det här har varit en omvälvande dag för mig. På tåget undrade jag om jag har kommit närmare att bli mig själv, eller om jag fortfarande fumlar runt?

 

 

Jag hoppas på det första.

Simma lugnt.


Måndag.

Yello!

Så idag ska jag träffa min jobbcoach. Är peppad trots att det regnar. Som Tamaki säger i OHSHC: Water can’t hurt a gentleman. Något i den stilen i alla fall. ^.^

Ah, nu på morgonen kom jag att tänka på hur mycket jag tycker om bloopers. Ni vet, till filmer man tycker om eller Tvserier. Några av mina favoritbloopers är:

Fresh Prince of Bel-Air

Rush hour (let’s face it, Jacki Chan är en mästare på bloopers)

Scrubs

Liar Liar

The Big Bang Theory

 

Check them out, jag garanterar minst ett skratt! :D

Simma lugnt.


Fredag!

Paul flyttade hem igår så idag ska jag återställa rummet till dess orginalform. Dvs, extrasängen ska bli en fåtölj igen och jag kommer antagligen vilja dammsuga. Gud vet hur många dammråttor som har manifest under min säng!

Sedan fortsätter julhandlandet. Kanske. Borde egentligen höra med pappa först så jag inte shoppar iväg och så står vi där med dubbla julklappar. Osmididgt, liksom.

I alla fall. Det är fredag idag vilket innebär att ett nytt Naruto avsnitt kom igår kväll. Yay, det ska jag kolla på nu…

 

Oookej, det var inte mycket att se. Filler avsnitt, for the win.

Not. :P

Av återställandet av rummet har inte mycket blivit gjort. Inget alls faktiskt. Det gråa och nedstämmande vädret påverkade mig så pass att allt annat än lite internet aktivitet, en film och möjligtvis lite kluddrande inte kommer på fråga. Blev dock tvingad att vara social med min kära farfar som överraskade oss med ett besök. Kan inte hjälpa än att få skuldkänslor varje gång han droppar förbi…

Fick också post idag, för ovanlighetens skull, från STF. De tycker att det är dags för mig att förnya mitt medlemskap, vilket jag håller helt med om. Plus att jag får 15% rabatt på Naturkompaniet, vilket alltid är praktiskt! ^.^

Annars har min dag varit sedvanligt opruduktiv. Hjälpte min käre far med disken men inte mycket mer.

 

 

Det var allt för mig idag!

Simma lugnt.

 


Nya bloggartag!

Nu när jag inte pluggar och inte målar på en daglig basis så tänkte jag istället använda min blogg som dagbok, loggbok och motivation.

Min samhällsstatus är: Arbetssökande. Det innebär att jag har skrivit in mig på AF i Södertälje, har gått på informationsmöte för unga arbetssökande, har valt att använda jobbcoach i tre månader och inte går på A-kassa. Min jobbcoach heter Dan Skoog och jobbar på Iris Hadar AB. Jag valde företaget och sedan fick jag Danne. Har inte träffat honom än, men om han är så som han lät på telefonen kommer vi nog komma bra överrens. Ska träffa honom på måndag för att ”heja” som han sa och sedan får jag väl se vad som händer. Ska bli spännande!

Så tanken med den ”nya” bloggen är att jag ska bli motiverad till att göra saker (anta gligen i jobbsökarkategorin) som jag sedan kan skriva om på kvällen. På det sättet kan jag få till kontinuitet i mitt bloggande och tummen ur arslet och göra saker! Vilket är sassafrass, som jag brukar säga. -.^

 

Nu är klockan… Jättesent, så jag tänker avsluta första ”nya” blogginlägget här.

God natt och simma lugnt.


RSS 2.0